0
Style Switcher
  • 1
  • 2
  • 3

چگونه با تولید محتوا دیگران را به خود وابسته کنیم دوشنبه, 23 دی 1398 , 0 نظر

آیا تا به حال اسم  شهرزاد قصه گو را شنیده ای ؟ آیا تا به حال قصه ای جذاب شنیده ای ؟ طوری که میخکوب داستانش شده باشی ؟

آیا میخواهی همانند آنها داستانی از شکست ها و موفقیت افسانه ای خود را تعریف کنی ؟ همان داستانی که میتواند مریدان و شاگردان زیادی را به دور تو جمع کند .

اگر پاسخت به سئوالهای بالا بله است اول باید راه و رسم درک عمیق در تبلیغ نویسی را یاد بگیری تا به یک ارتباط عمیق بین خودت و خوانندگان محتواهایت برسی .

چطور بنویسم که خواننده همراه ما باشد ؟

به یاد دارم در دوران کودکی یکی از اقوامم به تلویزیون متحرک معروف بود . هر زمان که داستان و یا خاطره ای را تعریف میکرد دقیقا تصاویر آن را جلوی چشمانت میدیدی همانند یک فیلم لحظه به لحظه شخصیت های داستانش را دنبال میکردی .

این سبک داستان گوییش چنان لحظه های خوشی را برایمان رقم میزد که همیشه آرزوی دیدار دوباره اش را داشتیم .

سالها گذشت و ما بزرگتر شدیم و به دنیای آدم بزرگها وارد شدیم . دنیایی پر  از کلیشه های خسته کننده ، حرفهای تکراری و بی روح . ولی آن قوم و خویشم پیرتر و در عین حال پخته تر شده بود و همچنان یک تلویزیون متحرک بود . البته حالا تبدیل به یک تلویزیون 3 بعدی شده بود .

فقط تصویر را جلوی چشمانت نمیاورد بلکه تو را به درون صحنه میبرد و با آدم های قصه اش همراه میکرد . با آنها زندگی میکردی میخندیدی و گریه میکردی و بالاخره با آنها به انتهای داستان میرسیدی . و در نهایت متوجه میشدی که از آن همه رویا و زیبایی باید خارج شوی و به دنیای واقعی بازگردی .

یک روز که انتهای داستانش رسید و ما را از دنیای خیالمان خارج کرد . به فکر افتادم که چطور اینکار را میکند ؟

همینطور که فکر میکردم همه رفتند و من ماندم و او . او که سکوت مرا دید پرسید میخواهی بدانی که چطور اینقدر داستانها را جذاب تعریف میکنم .

گفتم : بله

او گفت : تا آنجا که میدانم یکی از تخصص های تو نوشتن است درسته ؟

گفتم : بله بعنوان یک تبلیغ نویس علاوه بر فنون فروش و تجارت الکترونیک ، تاحدودی تکنیک های نویسندگی را هم باید بدانم .

گفت : خب چطور مینویسی ؟

گفتم : سعی میکنم مطالب را تا حد امکان ساده کنم حتی مطالب علمی را . و بعد با جملات ساده و قابل درک در مورد آن موضوع مینویسم .

گفت : من هم همین کار را انجام میدهم . از کلمات ساده و جملات فعال استفاده میکنم .

گفتم : بیشتر توضیح بده .

گفت : ببین من  همان داستانها و اتفاقهای روزمره خودم را طوری با کلمات بیان میکنم که تو بعنوان خواننده آن را درک کنی و احساسش کنی . مثلا به این جملات توجه  کن :

آن مرد وارد اتوبوس شد . 

مرد وارد اتوبوس شد .

در جمله اول تو بعنوان خواننده و یا شنونده از بیرون به تصویر وارد شدن مرد به اتوبوس نگاه میکنی .

و در جمله دوم تو همراه او میشوی و با او به داخل اتوبوس میروی . کاری که بارها انجام دادی .

این موضوع برایم بسیار جالب بود . بارها جملات و متنهایی نوشته بودم و در هنگام نظرخواهی یکی از آنها بهتر دیده میشد در آن زمانها خیلی متوجه تفاوت های آنها نمیشدم وبه همین دلیل این انتخابها را پای تفاوت سلیقه ها میگذاشتم .

اما واقعیت چیز دیگری است . واقعیت این است که مغزما انسانها برخی از جملات و گرامرها را راحت تر درک میکند .

بعنوان نمونه :

نرم افزار ما پیشنهادهای سودمندی به شما ارائه میدهد.

پیشنهاد های سودمندی توسط نرم افزار ما داده میشود .

هر 2 جمله یک معنی را میدهد ولی جمله دوم پشنهادی داده میشود که ( احتمالا برای زمانی که ممکن است نیاز داشته باشید شاید آن روز بیاید و شاید هم نیاید )

و جمله اول از نظر مغز سودمندتر است زیرا به شما میگوید نرم افزار همین الان نیز پیشنهادهای سودمندی برای شما دارد . در نتیجه تهیه این نرم افزار ریسک کمتری دارد .

 

و  یا اینکه جملات مثبت تاثیر بهتری در مغز ما ایجاد میکند و سنسورهای شادی را در مغزما فعالتر مینماید .

مثلا به جای اینکه بگوییم  "دیرنکنید "  بگوییم "به موقع برسید " .

مغز ما در پردازش جملات منفی به منابع و اطلاعات بیشتری برای پردازش نیاز دارد دیر نکنید (چرا ممکن است دیر برسیم ترافیک ، تصادف و... خطرهای احتمالی )

 

در واقع عملکرد مغز ما در  پردازش کلمات باعث میشود که یک محتوا و یا داستان برایمان جذاب و بیادماندنی باشد و یا نه .

در مورد فروش و برندسازی تجاری هم همینطور است اگر مغز ما بتواند ارتباط سودمندی را درک کند آن برند و یا محصول را دنبال میکند و مدام به آن فکر میکند .بنابراین در دنیای تجاری امروز مطالعه بر روی عملکرد مغز بسیار مهم است به گونه ای که در علم تجارت و اقتصاد شاخه ای بنام نرو مارکتینگ ظهور کرده و  روانشناسان و متخصصان زیادی بر روی آن مطالعه میکنند .

صاحبین بزرگترین تجارت ها در دنیا مخصوصا در تجارت الکترونیک مانند اینستاگرام ، لینکدین ، یوتیوب و... از این دانش بهره های بسیار زیادی بردند و موفق شدند برای مخاطبین خود عادت های روزمره ای بسازند که سر زدن به وب سایت های آنها یکی از کارهای روزمره مهم به حساب بیاید . ولی متاسفانه این دانش در ایران بسیار کم و به ندرت بکار میرود و اصولا دانشی که بعنوان تجارت الکترونیک در ایران شناخته شده و بسیاری از آکادمی ها با هزینه های گزاف آموزش میدهند بسیار قدیمی بوده و جایگاه خود را از دست داده و برای به روز رسانی آن باید از تکنیک های نرو مارکتینگ و  عملکرد مغز در آن استفاده شود .

 

 

فروش و بازاریابی بیشتر از آنکه به  روحیه و استعداد نیاز داشته باشد نیاز به دانش تبلیغ نویسی دارد.  کمک میکنم با استفاده از جدیدترین روش های تبلیغ نویسی هم فروشتان بیشتر شود و هم بتوانید قدم به قدم با فروش محصولتان ، برند خودتان را نیز بسازید و ماندگار کنید .


درآمد مناسب، فرزندان شاد، آرامش خانواده با تکنیک‌های بازاریابی محتوا؟!

این ایده از زمانی به ذهنم رسید که متوجه شدم چقدر برادرزاده ها و خواهرزاده هایم، با من بودن برایشان لذتبخش است و حتی موضوعات خصوصی را که هر کسی در سن نوجوانی فقط با دوستانشان مطرح میکنند قبل از هرکسی، با من درمیان میگذاشتند و یک روز...

مذاکره چیست؟ و اصول مذاکره در کسب و کار کدام است؟

وقتی با دوست‌‌ات در مورد یک گردش یکساعته صحبت می‌کنی یا اینکه با مادرت در مورد نحوه برگزاری میهمانی شب عید و چیدمان سفره هفت سین برنامه ریزی می‌کنی و حتی زمانی که با تعویض کننده روغن ماشین‌ات در مورد زمانبندی نوبت بعدی تعویض می‌پرسی در واقع...

بازاریابی محتوا چیست؟

خیلی از ما فکر میکنیم مفهوم بازاریابی، بازاریابی محتوا و فروش را می‌دانیم. البته در ابتدای مقاله نمی‌خواهم کسی را قضاوت کنم



نظرهای شما

دوست من ، نظر خودت را برایمان ارسال کن